PDA

View Full Version : Intermitten site outages?



Gas Man
07-03-2013, 11:39 AM
Late last week the hosting company moved our site to another server and I have heard from one person and just expierenced it myself... a small outage. I couldn't get to the site. It just wouldn't load.

Has anybody else expierenced the issue?

I am on hold with the hosting company right now to report the issue. I will tell you guys what they say.

If you have had the issue, could you please post here about what time & date it happened and for how long...

Thanks!

Gas Man
07-03-2013, 11:57 AM
It was out just for a min on a "database error" because the hosting company was in the control section for a min to check a few things...

As I have them on the phone right now.

Hawgrider
07-03-2013, 12:08 PM
Its dragging ass today for sure.

Gas Man
07-03-2013, 12:14 PM
It sure was earlier... I think the site is pepping up in the last 30 mins...

But the issue is the hosting company is continuing migration to a new server as part of upgrades. Then they are doing patches to the server. So intermitten outages could happen through the month of July. But they shouldn't last for any longer than a couple 2-5 mins.

Sucks but I guess that is progress.

Ultra AL
07-03-2013, 12:17 PM
I noticed it out on Monday evening, for about 5 minutes. Then yesterday I'd say around 2 or 3 pm it was out for just a minute or so.

Gas Man
07-03-2013, 12:25 PM
Just a minute or two though?

Mudpuppy
07-03-2013, 12:26 PM
Yeah can't remember when it was - Monday I think? Was in the afternoon. I need reimbursement - I had to do actual fucking work and shit. Motherfuckers.

Gas Man
07-03-2013, 01:09 PM
File the form mud. When we recieve it at the F.O. Inc. headquarters we will get that right back out to you.

Mudpuppy
07-03-2013, 03:30 PM
Thanks flapjack

Gas Man
07-05-2013, 12:36 PM
Is it running better today?? Seems to be for me.

RedneckMedic
07-05-2013, 01:40 PM
I havent had any issues with the site. But then ive only been using the mobile site lately

Gas Man
07-05-2013, 02:21 PM
Well if you were around during the "outage" it would effect both sites, full & mobile. As in the server wouldn't be reached.

Thruxtonbill
07-05-2013, 03:19 PM
I hardly come here, so I wouldn't know.

Gas Man
07-05-2013, 03:34 PM
:nono::wtf: Bill :nono::td:

Mudpuppy
07-05-2013, 03:54 PM
I hardly come here, so I wouldn't know.

lol, awesome

Thruxtonbill
07-05-2013, 04:29 PM
:lmao::fu2::lmao:

Mad Dog
07-05-2013, 08:08 PM
No issues today. Had a couple "database error" yesterday but no biggie. Tried again in a few minutes and all was fine.

Gas Man
07-05-2013, 10:40 PM
The database error is a separate thing. That was when the hosting company was poking around. When they do that, they do a temp password which is not the password I have set for the database...

Gas Man
07-08-2013, 04:19 PM
And we're back...

We were just out for a few mins at least...

On hold with hosting company now... this is getting old real fast!!!

Gas Man
07-08-2013, 05:13 PM
Due to a server migration, we had different DNS address, so while the redirect from the old name server was working for MOST sites, it sometimes was failing. They weren't going to update the DNS till after they completed all of their migration. But due to our outages they have now updated it for our site.

This change could take upwards of 3 days to work through the entire WWW, but that usually is a huge over exaggeration.

So this should fix our issues we have had over the past 10 days.

Ultra AL
07-09-2013, 12:01 AM
So this should fix our issues we have had over the past 10 days.

Hear me now and believe me later —

Gas Man
07-09-2013, 12:35 AM
Yeah... I know.

Gas Man
07-09-2013, 03:44 PM
Has it been running better? Faster?

bombdog
07-09-2013, 05:46 PM
"can you hear me now?" "what????"

Gas Man
07-10-2013, 12:08 AM
I can... what's up?

Perhaps you did something during our outage or when I was on the phone with the hosting company.

bombdog
07-10-2013, 09:54 AM
I have had to try several times to make post yesterday and today. I am trying to get in the habit of coping before I hit post so I don't need to retype everything.

Gas Man
07-10-2013, 10:00 AM
Really... that's weird...


Anybody else?

Hawgrider
07-10-2013, 11:12 AM
Really... that's weird...


Anybody else?Good here - Less lag time for the moment.

Gas Man
07-10-2013, 01:24 PM
I'm trying to keep in the loop on this... if it has issues I will wack someone on the head about it.:gary::bonk:

Ultra AL
07-10-2013, 11:27 PM
Really... that's weird...


Anybody else?

Had it happen twice to me today...

Gas Man
07-11-2013, 09:14 AM
Mobile or full site?

Did it say server couldn't be contacted?

Ultra AL
07-11-2013, 10:23 AM
Mobile or full site?

Did it say server couldn't be contacted?

Full & Yes

Gas Man
07-11-2013, 11:22 AM
Well they did say it could take several days... keep me updated.

Ultra AL
07-11-2013, 11:52 AM
Well they did say it could take several days... keep me updated.

You got it.

Mudpuppy
07-11-2013, 12:36 PM
I can't acknowledge this thread unless chris logs in under his alternate identity

Gas Man
07-11-2013, 02:36 PM
I can't acknowledge this thread unless chris logs in under his alternate identity

That could be arranged!

Mudpuppy
07-11-2013, 04:00 PM
That could be arranged!

put on your big girl panties and make it happen

BuckHunter
07-15-2013, 05:36 PM
I had problems with the site earlier today. Around 11am I would say. Wouldn't find the site for 3-5 minutes.

Gas Man
07-15-2013, 10:16 PM
Yeah I heard the same time frame from Caveman...

I got tied up today and didn't call. I will call them tomorrow. It would be nice if I could get them on the phone when it was down.

Gas Man
07-16-2013, 01:30 AM
Yeah I heard the same time frame from Caveman...

I got tied up today and didn't call. I will call them tomorrow. It would be nice if I could get them on the phone when it was down.

Got ahold of the hosting company while it was down just a few mins back.

They have been having issues with the new server they put us on. And when they reboot it, the site goes down. Pretty simple.

So now just trying to get them to fix it.

Gas Man
07-16-2013, 01:45 AM
Thanks guys for helping with this.

They have escalated this has a larger server issue and put it on observation or somin. Try to figure what is going on with it.

Not only was this migration to a newer piece of hardware it also moved from Dallas to Utah. But still no excuse.

This guy tonight was helpful but I also got to him while it was down so I think that helped. He showed the site down and that the server was just rebooted.

Anyway, he didn't promise it wouldn't stil act up but that they wil be lookin seriously into it and monitoring the server performance. This isn't effecting just TWM but also probably another 100 sites.

So let me know if you guys see it go down again. Time you saw it down and for how long (if ya can).

Gas Man
07-17-2013, 12:12 AM
The hosting company had a few reboots tonight and then finally a hard down... they had to do a CPU swap.

I have filed another ticket and now a feedback complaint.

Ultra AL
07-17-2013, 12:16 AM
The hosting company had a few reboots tonight and then finally a hard down... they had to do a CPU swap.

I have filed another ticket and now a feedback complaint.

Seems like they need to issue you some sort of credit on your bill for all the trouble the site has had since the server swap.

Gas Man
07-17-2013, 12:37 AM
Yeah they may do that, but for me it's not about the money... I just want them to stay to the word of 99.9% reliability guarantee.

Hawgrider
07-18-2013, 08:34 AM
Lag sucks this morning Ive got a one legged dog that moves quicker.

Gas Man
07-18-2013, 11:29 AM
Yeah guys... I'm sorry, but please understand it's completely out of my control and there is nothing actually wrong with the site itself. It's the server it's being ran on. All I can do is complain.

Ultra AL
07-18-2013, 01:46 PM
Yeah guys... I'm sorry, but please understand it's completely out of my control and there is nothing actually wrong with the site itself. It's the server it's being ran on. All I can do is complain.

Hey, we know its not your fault Chris. Just letting you know when the trouble spots show up so you can deal with the hosting service. You put a ton of effort into this site, and I know most of the folks on here really appreciate. 'Cept maybe Caveman. Lol

Hawgrider
07-18-2013, 02:08 PM
Yeah guys... I'm sorry, but please understand it's completely out of my control and there is nothing actually wrong with the site itself. It's the server it's being ran on. All I can do is complain.You had down time today around 11am -12pm somewhere in there this place was off grid completely no access.

Gas Man
07-18-2013, 08:50 PM
Thanks Super Glide!!


Thanks Hawg... I'm using this as a log.

Gas Man
07-25-2013, 02:45 PM
Al aka Super Glide reported the site down Jul 16th, 22:43 EST

Otherwise, boys & girls, how's it been???? I'm actually giving this thread link to the hosting company for reference.

Gas Man
07-25-2013, 03:33 PM
Is it me or is it running slower than Dreamy Don in the winter? <<that's real slow!!<<

Bagger Dave
07-25-2013, 03:35 PM
Is it me or is it running slower than Dreamy Don in the winter? <<that's real slow!!<<
:lol: yeah...its running a little slower

Thruxtonbill
07-25-2013, 03:36 PM
I couldn't get it to page up for about an hour, of course I'm not here that much soooo......

Thruxtonbill
07-25-2013, 03:37 PM
took over a minute to post that.....this site runs like old people fuck.

Gas Man
07-25-2013, 03:43 PM
They are having a different issue today...


the data center is having packing loss issue...

They believe they have resolved the issue and it should be calming down.

BuckHunter
07-25-2013, 05:08 PM
It has been slower than a fat kid in a relay race today

Gas Man
07-25-2013, 06:31 PM
Seems better now.

BuckHunter
07-29-2013, 11:35 AM
Wow is it slow this morning!!! or is it just me

Gas Man
07-29-2013, 03:45 PM
IDK was it just you?

Mudpuppy
07-29-2013, 04:56 PM
slow now for me and it crapped out first attempt to log on

bombdog
07-29-2013, 05:08 PM
I have had several time in the last few weeks that I type a bunch of chit hit reply an it says site not responding you refresh and everything you typed is gone y'all missed lots of really good coment cause I cant type it all over again hell I don't remember how I started this long sentence and yes it is all one sentence so don't have to capitalize a bunch of OH LOOK A BUTERFLY.........

Gas Man
07-29-2013, 11:57 PM
I keep complaining and they keep saying they are working on it. A couple of the guys said they are being bombarded with calls regarding issues with their migration.

Is it getting better?

Ultra AL
07-30-2013, 09:40 AM
I haven't had too many problems this past week, other than noticing how slow it was. There was once when I tried to post the Saturday ride that it went crazy and ended up looking like it was deleted, so I posted again, causing it to be posted on there twice.

bombdog
07-30-2013, 09:43 AM
I just had a problem posting it will say cant find site or something and you have to type everything over it just did it on my Triumph post and I don't like typing.

Gas Man
07-30-2013, 12:47 PM
Alright Bomb... sorry. It's out of my hands... I'm working with them on it.

Thanks Al... I think it's getting better.

Hawgrider
08-02-2013, 09:12 AM
Site down this morning around 6:30 to 7:30 am

Thruxtonbill
08-02-2013, 11:11 AM
yep, down like a cocksucker in a rest area.

Gas Man
08-02-2013, 11:19 AM
Submitted a ticket about the recent outages.

Thanks guys!

Gas Man
08-02-2013, 04:46 PM
It was down for a few hours today due to a network loss at the server company.

Caveman
08-02-2013, 04:57 PM
you know I'm not sure I would ever want to own a server company. Some a-hole callin every ten minutes when shit goes down. what a PITA

Gas Man
08-03-2013, 10:52 AM
Well we didn't have this issue before their big migration. They moved everything from Texas to Utah.

Gas Man
08-23-2013, 10:59 AM
Boys... have any of you had any issues lately?

One member tells me he keeps on having issue after he types a response and it's reply... the site says it's not responding and he losses his response.

Anybody? Bueller?

Bagger Dave
08-23-2013, 11:02 AM
Na....been all good here

Mudpuppy
08-23-2013, 11:03 AM
I just found this site

Ultra AL
08-23-2013, 11:04 AM
Haven't had any issues that I can think of in nearly 2 weeks.

Gas Man
08-23-2013, 12:03 PM
I should add, I think this user uses his phone a great deal. Maybe...

Chain
08-23-2013, 12:25 PM
I only have "Intermittent site outages" when I drink too much Jack... other than that, I'm good......

Gas Man
08-23-2013, 02:35 PM
:lol:

bombdog
08-23-2013, 05:42 PM
He uses his phone only for data hooked up to laptop at work. does not matter if its on 4g or 3g been using it for years as a modem can watch movies but he can not post on this site. No problems with the HERD or Roadglide Forums??? That's what He Tells me............:didntdo:

Gas Man
08-24-2013, 02:26 AM
Just need to validate the issue against what this one clown says... :lol:

Gas Man
09-04-2013, 11:08 AM
Boys... have any of you had any issues lately?

One member tells me he keeps on having issue after he types a response and it's reply... the site says it's not responding and he losses his response.

Anybody? Bueller?


He uses his phone only for data hooked up to laptop at work. does not matter if its on 4g or 3g been using it for years as a modem can watch movies but he can not post on this site. No problems with the HERD or Roadglide Forums??? That's what He Tells me............:didntdo:

Any more of these issue? Bomb?



Also, It seems like the site has been back to running normal again. Agreed? Any more "server can't be reached" jazz????

Ultra AL
09-04-2013, 11:27 AM
No issues that I have seen. Been pretty solid!

Gas Man
09-04-2013, 11:44 AM
Yeah it's been good with me for a while now.

Caveman
09-04-2013, 03:21 PM
I haven't had much trouble lately. perhaps the hosting company needs a cookie.

Gas Man
09-04-2013, 10:06 PM
Yeah I guess they may need somin... I think I'll settle up with them by not calling to complaign.

Gas Man
11-25-2013, 01:54 PM
With the exception of the other day this has been corrected